Националният селекционер Петър Хубчев отговори на нападките на норвежците, че българите само бавят играта и използват мръсни номера. По-рано през деня старши треньорът на викингите Ларс Лагербак и нападателят Бьорн Йонсен заявиха, че в първата среща в София, спечелена от България с 1:0, нашите само лежали по терена.

Това е глупаво. Не разбирам, защо говорят тези неща. Нямаме желание да коментираме тези неща. Обръщаме внимание на задачите на терена. С друго не се занимаваме. Виждате го и от поведението ни, обяви Хубчев, но в края на пресконференцията заяви:

Не съм чел изказването на треньора, но ще отговоря под формата на шега. Норвегия забави много повече времето. Всеки тъч беше изпълняван от централния защитник, който взимаше парцал и бършеше топката. Ако изчислим колко забавиха времето, то бе много повече. Но това е само шега, каза Хубчев.

Двубоят Норвегия – България от Лигата на нациите е утре от 21.45 часа в Осло. Нашите се нуждаят от равен, за да запазят първото място в групата. Те водят с пълен актив от 9 точки пред Норвегия, която има 6.