Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола направи много странно изказване, в което призна, че в момента "гражданите" не могат да се конкурират с водещите европейски тимове. Испанецът изброи пет отбора, като интересното е, че включи сред тях и Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" спечелиха дербито на Манчестър след победа с 2:1 на "Етихад" в събота, но като цяло представянето им от началото на сезона е доста колебливо. Пеп включи в списъка и големия си конкурент Ливърпул, както и Барселона, Реал Мадрид и Ювентус.

"Юнайтед има качества да се защитава и качества да контраатакува. Трябва да приемем това. Това е нивото, пред което се изправяме - Ливърпул, Юнайтед, Барселона, Реал и Ювентус. Това са отборите, с които трябва да се срещаме, и може би в момента не можем да се конкурираме с тях. Трябва да го приемем, да подобрим нещата и да продължим напред. Може би трябва да изживеем това като клуб, за да се развиваме. Трябва да приемем реалността.

Истината е, че изоставаме на 14 точки заради нашите грешки, заради качеството на нашите съперници, както и заради нещата, които не можем да контролираме. Такава е реалността. Началото на декември е. Има други турнири, в които да се борим и други мачове. Може би това ще ни помогне за в бъдеще. Не мислим за спечелването на Шампионската лига. Не мисля и за това колко точки трябва да спечелим и колко да загубят конкурентите. Ще се опитваме да спечелим следващия мач, коментира Гуардиола, цитиран от sportal.bg.