Говорителката на руското Външно министерство Мария Захарова беше зарадвана с автограф от Христо Стоичков по повод Деня на дипломата. Камата се разписа върху футболна топка и написа: "На г-жа Захарова с много обич от Христо Стоичков. 2018. №8". Посредник при предаването на подаръка беше българският журналист Борис Анзов, който от години живее и работи в Москва, пише 24chasa.bg.

Преди време той подари на Мария Захарова оригинална българска носия, с която тя се снима и пусна фотото във фейсбук. Освен топката с автограф на Стоичков дясната ръка на външния министър Сергей Лавров получи и фланелка на "Оренбург" от Благой Георгиев, известен като Благо Джизъса. Бившият български национал прекрати кариерата си в края на миналата година и обяви, че планира участие в нови проекти, далечни от футбола.

Христо Стоичков бе в Москва през уикенда, за да участва в Турнира на легендите, а Благо бе през цялото време на трибуните заедно със сина си Елай, който дори получи първите си уроци по футбол от носителя на "Златната топка". Камата бе капитан на отбор от световни звезди, който завърши на трето място. В решителния мач за бронза Ицо вкара от дузпа за победата над Германия.