Огромен скандал избухна на "Герена". Ръководството на Левски излезе с официална декларация срещу бившия капитан и доскорошен спортен директор на отбора Станислав Ангелов. Сините уличиха Пелето във финансови злоупотреби при управлението му на школата на 26-кратните шампиони на база "Раковски". Според босовете на "сините" Ангелов събирал такси, които не отчита, възпрепятствал работата на служителите на Левски и блокирал дейността, като дори необходимата екипировка стояла на склад и не можела да бъде раздадена.

Ето какво се казва в декларацията на Левски:

Скъпи деца и родители,

Налага се публично да се обърнем към Вас, за да обясним какво се случва с дейността на база “Раковски”. Неправителствената организация “Левски-Раковски” е създадена от Левскари, за да се даде възможност на повече деца да тренират и да бъдат част от историята на Левски. До месец април членове в тази организация бяха ветерани-легенди на Левски. До края на месец август ръководител на тази дейност беше г-н Станислав Ангелов, който беше председател на неправителствената организация и ръководител в ПФК Левски, на когото клубът заплащаше сериозно възнаграждение, за да развива нейната дейност. Тренировъчната дейност на базата се извършва от треньори, които са служители на ПФК Левски. Разходите по издържането на дейността също са покривани от Левски.

През месец април беше извършена кражба. На общо събрание на неправителствената организация “Левски-Раковски”, на което е присъствал само г-н Ангелов, ветераните на клуба са обявени за почетни-членове без право на глас, а като членове са определени хора и организации, посочени от г-н Ангелов, без знанието на клуба. След като в клуба стана ясно за извършената кражба, с която е подменена волята на левскарската общност, бяха предприети стъпки и разговори с г-н Ангелов, които обаче не доведоха до резултат. Затова и неговият договор с ПФК Левски беше прекратен в края на август. На негово място като отговарящ за дейността на тази база беше назначен г-н Пламен Николов.

За наше съжаление г-н Ангелов започна еднолично да събира таксите за обучение, заплащани от родителите на трениращите там деца, и така сложи край на всякакви взаимоотношения между “Левски-Раковски” и ПФК Левски. Тъй като всички треньори са служители на ПФК Левски, клубът реши за неопределено време да прекрати извършването на тренировъчен процес и пренасочи треньорите към база “Герена”. Към настоящия момент г-н Ангелов събира такси, които не отчита, възпрепятства работата на служителите на ПФК Левски и блокира дейността, като дори необходимата екипировка стои на склад и не може да бъде раздадена.

Извиняваме се на всички Вас за създаденото неудобство, но клубът не може да позволи да финансира извършването на кражба от Левски. Нашето желание е да бъде възстановена първоначалната идея и членове в организацията “Левски-Раковски” да бъдат хора, които мислят не за собственото си благо, а за бъдещето на Левски. Надяваме се, че с усилията на цялата левскарска общност тази несправедливост ще бъде бързо коригирана и тренировките на Раковски ще бъдат възобновени.