Някои от звездите на световния футбол ще отсъстват на предстоящото Европейско първенство по футбол. Шампионатът стартира в петък. 

Основната причина на играчите са травмите, но и някои от тях няма да играят заради решение на треньора. 

Върджил Ван Дайк (Нидерландия) 

Със сигурност най-голямото отсъствие е на бранителя на Нидерландия. Той пропусна почти целия сезон за Ливърпул заради контузия и ще бъде аут и за Евро 2020, защото не е напълно възстновен от травмата си. Определено защитата на Нидерландия ще загуби доста от мощта си заради отсъствието на Ван Дайк

Трент Александър-Арнолд (Англия)

Един от най-добрите бекове в света и също играч на Ливърпул ще е аут за Англия заради контузия. Арнолд изкара целия сезон и рядко отсъстваше, но след травма, която получи по време на подготвителния лагер преди шампионата отпадна от състава и няма да играе на Евро 2020. 

Златан Ибрахимович (Швеция)

Макар и на 39 години Златан имаше още сили за европейско първенство и можеше да помогне много на Швеция, която е в тежка група с Полша и Испания. Златан не игра за националния отбор през 2017, 2018, 2019 и 2020-а години, но се завърна през тази година с две срещи и се очакваше да играе на шампионата. Причината за отсъствието на нестандартният футболист е контузия. Златан направи страхотен сезон и вкара 17 гола в 27 срещи за Милан, но често беше контузен и годините си казаха думата и той може би изпусна шанса си да играе на последно европейско първенстов. 

Серихо Рамос (Испания)

На 35 години Серхио Рамос все още е сериозен лидер и можеше да помогне много на Испания. Въпреки, че изигра едва 21 срещи заради контузии и коронавирус през изминалия сезон за Реал Мадрид, испанецът се очакавше да попадне в състава на Испания за Евро 2020. Треньорът Луис Енрике обаче не повика Рамос в състава, а освен това не викна и нито един играч на Реал Мадрид. 

Юлиан Дракслер (Германия)

Играчът на ПСЖ отново стана основен играч за парижани, а освен това и преподписа с клуба, след като в началото на сезона отсъстваше заради травма. Дракслер обаче не попадна в плановете на Йоги Льов за Евро 2020.

Марк-Андре Тер Щеген (Германия)

Макар и втори вратар на Германия Тер Щеген можеше да бъде ползван в някои от срещите, за да може Нойер да получи почивка. Все пак и немците могаха да разчитат и при евентуална контузия или положителен тест за коронавирус на Нойер Тер Щеген да го замести. Той обаче отпадна от състава заради контузия.

Ансу Фати (Испания)

Младата звезда на Барселона пропуска шампионата заради контузия. Очаква се той да е на линия, но не беше напълно възстановен и травмата го изравни от шампионата. 

Заради контузии аут от Евро 2020 са още Даниел Карвахал (Реал Мадрид и Испания), Доминик Собослай (Унгария и РБ Лайпциг), Дони ван де Беек (Нидерландия и Манчестър Юнайтед).  

Заради треньорски решения аут са Дайо Упамекано (Франция, който от новия сезон ще играе в Байерн Мюнхен), Ферлан Менди (Франция от Реал Мадрид).