Германия се спаси от отпадане още в групите на Евро 2020, след като направи 2:2 с Унгария в Мюнхен. Унгарците повеждаха на два пъти, но немците успяха да изравнят и да си осигурят място на елиминациите. 

Двубоят започна по шокиращ начин с гол в 11-та минута на унгарците, след като Адам Салай успя да засече центриране в наказателното поле с глава и да открие резултата.

Играта на немците хич не вървеше и не виждаше как тима ще изравни. 

Това обаче стана в 67-та минута благодарение на грешка на унгарския вратар Гулачи, който след центриране от фаул се размина топката Хумелс игра с глава и топката стигна до Кай Хаверц, който отблизо вкара с глава на опразнената врата. 

Унгарците обаче шокираха само секунди по-късно Германия с втори гол. Ондраш Шефер се възползва от подаване на Адам Салай и излизане на Нойер и с глава успя да реализира за 1:2.

При този резултата Германия отново можеше до отпадане още в групитен на Евро 2020. 

Все пак Германия стигна до решителното изравняване, което прати тима към елиминациите. След хубава атака за домакините Леон Горецка вкара решителния гол за 2:2 и класира Германия на осминафиналите. 

Така на 29 юни Германия ще играе срещу Англия в Лондон на осминафиналите. Немците завършиха втори в групата с 4 точки, толкова има и третата Португалия, която също продължава към елиминациите. Групата беше спечелена от Франция с 5 точки, а Унгария отпадна от турнира с две точки.