Два от колосите в световния футбол Германия и Аржентина сътвориха зрелищно 2:2 в приятелски мач в Дортмунд - своеобразно повторение на финала от световното през 2014 г., спечелен от германците с 1:0 след продължения. И двата отбора бяха лишени от куп звезди. За пръв път Германия излезе без нито един световен шамчпион от 2014 г. За гаучосите не игра Лео Меси, който е наказан заради критиките си към световната централа на Копа Америка през лятото. Игуаин, Ди Мария и Икарди пък не бяха повикани от селекционера Лионел Скалони. Въпреки това и въпреки непрестанния дъжд, двубоят бе от много високо качество, с доста атаки, положения и майсторство от висша класа.

Съперниците си размениха по едно полувреме. Преди почивката домакините бяха с класа по-добри, вкараха два гола и пропуснаха още няколко положения. Те играха с много висок интензитет, пресираха отлично и не допуснаха нито едно положение пред вратата си, като се изключи изстрел в гредата на Де Паул с шут от 25 метра. В 15-та минута Кластерман бе изведен отдясно и подаде към Гнабри, който се измъкна от трима защитници и промуши топката покрай вратаря. В 22-та домакините отнеха топката на Рохо и разиграха светкавична контра отдясно, при която Гнабри подаде ниско по тревата успоредно на вратата и Кай Хаверц засече в мрежата за 2:0. Малко след това Клостерман разтресе гредата от фаул.

След почивката Алжентина излезе напълно преобразена и установи пълен контрол над мача, демонстрирайки най-силните страни на прочутата си школа. Скалони направи смени, които се оказаха в основата на обрата. В 62-та минута влезлият на мястото на Дибала Лукас Аларио засече с глава центриране отляво на друга резерва - Акуня. 5 минути преди края дебютантът Окампос - също влязъл на смяна след почивката, изравни след удар в близкия ъгъл, при който топката рикошира в Емре Джан и се озова в мрежата.