Само в рамките на броени дни уелският нападател на Реал Гарет Бейл се превърна от грешник в истински светец на Сантяго Бернабеу. След едно дълго лято на неизвестност и постоянни спекулации за бъдещето му, Бейл е на път да остане в Реал. Старши треньорът Зинедин Зидан не го желаеше в състава си, Кралския клуб се опитваше да го продаде, почти се стигна до трансфер в китайски клуб за умопомрачителна заплата от 1 милион  на седмица. В крайна сметка нападателят заяви твърдото си желание да остане в Реал. А явно и самият Зидан е на път да преосмисли отношението си към голмайстора.

Нещо повече – съотборниците на Гарет открито застанаха зад него и недвусмислено намекнаха на треньора, че футболистът трябва да бъде неизменен титуляр. Противно на очакванията той бе сред стартовите 11 при гостуването срещу Селта, спечелено с 3:1 на старта на Ла Лига. Бейл игра отлично и асистира за гола на Карим Безема. Бе сменен в средата на второто полувреме, а при излизането си Зидан го поздрави за представянето му.

Той е носил титли на отбора, вкарвал е голове във финали и всички ние изпитваме огромен респект към него, заяви Каземиро. Бейл трябва да играе. Той е голям футболист и е много важен за нас. Той изигра страхотен мач и за нас е много важно да е част от отбора. Мсички сме щастливи с него, допълни вратарят Тибо Куртоа.

И след въпросния мач със Селта Зидан призна, че трансфер на Бейл вече не стои на дневен ред. Той остава в отбора. Фокусирани сме върху настоящия сезон и нищо друго не ни интересува, каза Зидан. Травмата на Азар бе лош късмет за нас, но тя не промени замисъла, който имахме за Бейл в този мач. Гарет, Хамес Родригес и всички останали футболисти ще защитават тази фланелка, завърши Зидан.