Футболист №1 на България за 2018 г. Кирил Десподовсмени италианнката Серия А с Австрия. Той напусна Каляри, за да играе като преотстъпен в Щурм (Грац), съобщиха от австрийския клуб. Треньор на Щурм е Нестор Ел Маестро, под чието ръководство Десподов игра в ЦСКА. Договорът е за една година, като няма информация в него да има клауза за откупуване.

Футболистът не успя да се утвърди сред титулярите в Каляри и не попадна нито веднъж в групата от началото на сезона, независимо че е здрав. Турският Гьозтепе и Цървена звезда също бяха сред кандидатите за юношата на Литекс. По-рано през лятото той вече отказа пращане под наем в Кротоне в Серия “Б”. Десподов си тръгва от Ботуша след само 101 минути в Серия "А" в рамките на 4 мача. Toй бе закупен от Каляри през януари 2019 г.

Щастлив съм, че австрийският клуб направи всичко възможно сделката да се осъществи, с което ме накара да вярвам, че ще бъда важна част от отбора занапред. Още с идването си срещнах голямо уважение и истински ентусиазъм сред всички в новия ми футболен дом, написа българският национал в профила си във Facebook. Това определено е крачка напред за мен. Вярвам, че в Грац ще имам възможността да докажа на какво съм спосoбен и да разгърна потенциала си изцяло, сподели още той в социалната мрежа.

Щурм е отличен клуб и вече искам да печеля всеки мач. Щастлив съм, че отново ще работя с треньора Нестор Ел Маестро и вярвам, че можем да постигнем високи цели, каза Десподов пред официалния сайт на Щурм, цитиран от sportal.bg. Убеден съм, че Кирил ще ни помогне през този сезон, отсече наставникът Ел Маестро. Със своята скорост и голмайсторски умения със сигурност ще допринесе на отбора, каза спортният директор на клуба Гюнтер Крайсел.