За сериозен скандал в Байерн Мюнхен между треньора Ханзи Флик и спортния директор Хасан Салихамиджич, съобщава "Bild".

Скандалът между двамата се е разразил точно преди първия четвъртфинал срещу ПСЖ, който беше загубен с 2:3 от Байерн в Мюнхен снощи. 

Една от причините за конфликта е било, че е Салихамиджич е заявил, че договорът на Джером Боатенг няма да бъде подновен и той ще напусне клуба като свободен агент през лятото. По-рано през сезона стана ясно, че още един основен футболист на баварците Дейвид Алаба няма да преподпише своя договор и напусна през лятото като свободен агент. 

Друга от причините за разлива в отношенията между двамата е селекцията на тима през лятото. Флик иска той да определи кои да бъдат новите попълнения, а Салихамиджич смята, че това е негова работа. 

От Байерн са категорични, че спортният директор прави селекцията, а треньорът трябва да работи с футболистите, които са закупени. 

Така именно ръководството ще определи бъдещето на Флик или Салихамиджич. Треньорът е в по-неизгодна позиция, защото при отпадане от ПСЖ в четвъртфиналите в Шампионската лига най-вероятно ще бъде освободен. 

През този сезон Байерн вече направи сериозен гаф като отпадна от турнира за Купата на Германия от отбор от Втора Бундеслига, а отпадане още на четвъртфиналите в Шампионска лига със сигурност ще реши съдбата на Флик. 

При триумф в турнира обаче е много вероятно именно Салихамиджич да си тръгне от тръгне от клуба.