Международната футболна федерация (ФИФА) продаде 804 186 билета за мачове от Световното първенство по време на първия етап на продажбите, съобщиха от централата. Най-голям интерес към закупуване на билети за предстоящия турнир са проявили жителите на Катар, САЩ, Англия, Мексико, Обединените арабски емирства, Германия, Индия, Бразилия, Аржентина и Саудитска Арабия.

Билетите за отделни мачове са най-популярни сред феновете. Любителите на футбола проявиха най-голям интерес към срещата на откриването на Световното първенство и към финала. Следващият етап от продажбата на билети ще започне на 5 април. Билетите за мачовете от груповата фаза на Световното първенство в Катар за чуждестранни фенове струват от 250 до 800 катарски риала (от 69 до 220 щатски долара), а за местни фенове - 40 риала (11 долара). Билетът за финала ще струва на местните привърженици 750 риала (206 долара), а чуждестранните фенове ще трябва да платят от 2200 до 5850 катарски риала (от 604 до 1600 долара). За сравнение, най-ниската цена на билет за мач от Световно първенство е регистрирана през 1986-а на Мондиала в Мексико - 11 долара (3 долара по тогавашния обменен курс).

Световното първенство ще се проведе от 21 ноември до 18 декември. Жребият за турнира е на 1 април в Доха. До момента са се класирали 27 от 32 отбора: Германия, Дания, Франция, Белгия, Хърватия, Испания, Сърбия, Англия, Швейцария, Нидерландия, Португалия, Полша, Бразилия, Аржентина, Еквадор, Уругвай, Иран, Република Корея, Саудитска Арабия, Япония, Канада, Сенегал, Гана, Мароко, Тунис и Камерун. Националният отбор на Катар ще играе на Мондиала по право като домакин.