Борусия Дортмунд беше сериозно ощетен във вчерашния двубой от четвъртфиналите в Шампионската лига срещу Манчестър Сити. Гол през първото полувреме на Джуд Белингам беше отменен неправилно. 

Все пак Дортмунд постигна добър резултат като вкара гол на чужд и загуби с 1:2 при гостуването си в Манчестър, но резултатът можеше да бъде много по-добър, а и може да се окаже решаващ за класиране. 

Вратарят на Сити Едерсон се размина с топката и Джуд Белингам открадна топката и реализира на опразнената врата. В опита си да изчисти Едерсон изрита крака на Белингам, но Хацеган реши, че футболистът на Борусия е извършил нарушението, отмени попадението и показа жълт картон на 17-годишния играч.

Мнозина, включително самият Белингам, изразиха изненадата си от това, че ВАР не се намеси, за да коригира решението му. Истината е, че видеоасистентите нямаха право да направят това, защото Хацеган вече бе извършил друга голяма грешка и тя се състои във факта, че той даде своя сигнал за нарушение преди топката да премине голлинията.

Това постави хората, отговарящи за ВАР, в абсурдната ситуация да не могат да се намесят въпреки очевидната грешка на рефера.

Феновете на Борусия Дортмунд бяха бесни от това решение и попитаха защо ВАР съществува, след като не може да се намесва в подобни ситуации. 

Една от звездите на Дортмунд Джейдън Санчо написа в Туитър, че реферът има нужда от проверка. 

Голмайсторът Белингам също коментира ситуацията: "Сигурен съм, че спечелих топката чисто. Всичко, което ми казаха, бе, че получавам картон и това е нарушение, защото съм влязъл с бутоните напред. Имат толкова много камери и телевизионни повторения, но не изчакаха малко, за да проверят ситуацията", заяви американецът.