Фенът на Ботев Божидар Божилов коментира ситуацията със задържаните фенове на жълто-черните, които се спречкаха със запалянковци на Локомотив в неделя вечерта на кръстовището на булевард „Дунав“ и Карловско шосе. Божилов разпространи своята позиция в сайта на феновете на Ботев bultras.com, според който е интересен фактът, че привиканите са само подръжници на "жълто-черния" отбор. Ето какво казва Божидар Божилов:

Хората, които ме познават, знаят че не обичам да коментирам неща и събития в които не съм пряк участник или свидетел....но всичко си има граници на търпимост и толеранс!

Не мога да остана безучастен и да си мълча когато от всякакви измислени и гладни за слава сайтчета и така наречени фен клубчета се излива помия и жлъч по адрес на жълто черните привърженици ...мои приятели и близки. В никакъв случай не оправдавам случилото се и не се опитвам да защитавам когото и да е било, но всички знаем, че всяка история си има и предистория.

Едва ли за някой е тайна (освен за полицията ...или така им е по-лесно) че в Пловдив се води паническа война между крайните фенове на Ботев и Локомотив, и тя може би ще свърши едва когато стане непоправимото и погребем някого...но и това не е много сигурно! Запазена марка на черно-белите е да причакват по 15-20.....30 човека някой от по-младите жълти фенове посред нощите пред дома му, за да търсят саморазправа или да дебнат по улиците за наказателна акция срещу някой самотен привърженик.

Примерите за това не са един и два, те се чувстват недосегаеми и защитени - та нали един от тях е действащ полицай от 1-во РПУ. Като стана дума за него, интересен е фактът че "горките" нападнати момчета от буса и полицаят хулиган са от една и съща крайно дясната (фашистка) групировка - Gott mit uns. От полицията заявиха че разполагат с видео от камерите, запечатали инцидента.

Ами дайте да видим кой е започнал и кой го е предизвикал! Според случайни свидетели именно буъта е засякъл пътя на колата отзад и хората от него са изскочили да търсят саморазправа (мислейки че са само 1-2 коли). В подкрепа на това твърдение е, че в момента на боя бусът е стоял отпред, а автомобилите са били на няколко метра зад него.

Още по-интересно е кои са "горките" локо-хорица, пътували в буса и главни действащи лица в инцидента и сбиването

Г-н Качаков, стар хулиган, или по-известен като Шонито, един от динозаврите на черно-бялата агитка...нелошо момче което цял живот е било хипар, но на стари години откри крайния национализъм и преклонението към райха.

Г-н Велков - Плешивия, един от най-отговорните хора в организацията, главен защитник на г-н Крушарски... тъй като му е даден магазина на Лаута и правото да произвежда и продава фен артикули на Локомотив. Г-н Велков не е лошо момче но....излежа няколкогодишна присъда за футболно хулиганство....!

Най-пострадалото момче, което всички знаят като Стоян, е именно човекът за свръзка, който преди всяко дерби звъни и търси уговорка за бой между феновете на Ботев и Локо!

Г-н Иван Петков - Брадата, ултра краен фен винаги забъркан в което и да е фенско сбиване, с три годишна условна присъда за наркотици. Осведомени твърдят че в съдружие с един полицай от 1-во РПУ до скоро държали заведението Интрига в жк Тракия....интересно съдружие! Ето това е малка извадка от милите потърпевши хора.

Пак повтарям, не искам да ставам адвокат на никого, но за всички ни е ясно че и черно-бели, и жълто-черни са двете страни на една съща монета ...и ако ние не намерим общ език, различен от този на омразата, то не ни очаква нищо добро! До тогава... дано не стане късно за някого!

Подписано: просто фен