Халфът на Ювентус Николо Фаджоли ще постигне сделка с прокуратурата относно скандала с нерегламентирано залагане в нелицензирани хазартни сайтове, пише “Гадзета дело спорт”.

Фаджоли е признал вината си е готов да сключи сделка с прокуратурата. 

Целта при сделката е играчът да изгори за по-малко време, което ще е до края на сезона. Той ще бъде наказан от 1 ноември до 1 юни, но едва ли ще може да играе и в оставащите мачове на Ювентус през октомври. 

Все още не е ясно как ще процедира Ювентус в случая, но се очаква Фаджоли да остане в отбора въпреки скандала. Той е един от младите таланти на клуба и получава все по-големи шансове и записа и не малко срещи като титуляр. 

Това е втори голям удар за Ювентус, който загуби и Пол Погба, който беше хванат с допинг. 

Междувременно, другите двама италиански играчи, срещу които се води подобно разследване - Николо Дзаниоло и Сандро Тонали, също са готови да съдействат на прокуратурата според “Кориере дело спорт”. Дзаниоло продължавал да твърди, че играел само на карти и не се е занимавал с футболни залози, докато Тонали бил склонен да признае, че е залагал на мачове в Шампионската лига и Серия "А", но не и на такива с участието на бившия му клуб Милан. Според “Скай Спорт” няма никакви доказателства, че двамата са замесени в спортна измама като уговарянето на футболни срещи.

Реално към останалите играчи още няма реални обвинения и може само Фаджоли да бъде наказан. 

Звезди на италианския футбол може да бъдат наказани след скандала със залозитеРазследват се над 13 играчи между които и Тонали, Дзаниоло и Фаджоли