Скандалът около италиански футболисти, които са залагали в нелицензирани сайтове за хазарт става все по-голям, а вероятността много от тях да изгърмят за месеци до години извън футбола става все по-голям, съобщават италианските медии. 

В момента тече разследване срещу три младите звезди на италианския футбол - Сандро Тонали - играч на Нюкасъл, Николо Дзаниоло - футболист на Астън Вила и Николо Фаджоли - играч на Ювентус. 

Тонали и Дзаниоло, които бяха повикани в националния отбор на Италия за предстоящите важни срещи от европейските квалификации бяха освободени от лагера след новината, че са разследвани. 

Според “Ла Република” обаче те не са единствените местни футболисти, които са замесени в този случай. Вестникът твърди, че още поне 10 играчи от Серия "А" са правили залози в незаконни хазартни сайтове, като един от тях, освен Фаджоли, е от Ювентус.

Всичко започнало с разследване около аномални залагания на престъпна група. Разследващите случайно попаднали на залози, направени от Фаджоли на обща стойност от над 100 хиляди евро за последните 18 месеца. Халфът предоставил своя телефон на полицията, откъдето бързо достигнали и до другите заподозрени футболисти. Срещу тях обаче няма да бъдат повдигани криминални обвинения, тъй като става въпрос за залагане на непозволени платформи, а не за участие в уговаряне на мачове.

Междувременно, местният журналист Фабрицио Корона, който е добре запознат с разследването, отправи твърдения, че още в началото на август в Ювентус са знаели за залозите на Фаджоли, но вместо да уведомят правните органи, оттам се опитали да го покрият, което било и причината играчът да не участва в предсезонното турне на отбора в САЩ. 

Припомняме, че заради подобно провинение звездата на Брентфорд Айвън Тони изгърмя за 8 месеца да не играе футбол. Първоначално наказанието беше за 11 месеца, но беше намалено с 3. 

Така играчите могат да бъдат изхвърлени от футбола в рамките между една година и няколко месеца. За момента най-тежко изглежда положението на Фаджоли.