Лекарят на датския национален отбор по футбол Мортен Боесен потвърди, че Кристиан Ериксен е получил сърдечен арест.Това показват направени изследвания на полузащитника, който вчера колабира на терена по време на мача срещу Финландия от Евро 2020. Докторът разкри, че в даден момент Ериксен си е бил "отишъл", но след първото използване на дефибрилатор, той отново е започнал да диша.

"Нямаме обяснение за случилото се. Ериксен имаше сърдечен арест. Колко близо е бил до фаталния край? Не знам, върнахме го и действахме бързо", заяви Боесен.

"Не съм кардиолог, така че не мога да кажа защо се случи това. Ще го оставя на експертите. Това е една от причините той все още да е в болницата. Трябва да разберем защо се стигна до този инцидент. Кристиан е буден и отговаря точно и ясно. Сърцето му бие отново", добави още той.

Директорът на датския национален отбор Петер Мелер заяви, че тимът е получил професионална психологическа подкрепа вчера и се съгласи, че е било грешно решение двубоят да се доиграе.

"Играчите бяха много искрени и показаха истинското си аз. Всеки има свой начин да се справи със стреса и да получи необходимата му помощ. Някои трябва да говорят много, но други – не. Футболистите получиха психологическа помощ. Всеки можеше да изрази чувствата си. Имахме кратка среща и всички бяха доволни. Разговорът с Кристиан оказа голямо влияние върху играчите. Беше прекрасно да го видим", заяви Мелер.

След случилото се с Ериксен във форумите се появиха спекулации, че футболистът е бил ваксиниран срещу COVID-19 наскоро и това била причината за ненадейното влошаване на здравословното му състояние. Директорът на "Интер" Джузепе Марота обаче категочно отрече пред "Rai Sport" Ериксен да е прекарал коронавирусa или пък да е бил имунизиран.