Членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов отвърна на обвиненията в корупция срещу футболната ни централа на специална пресконференция. Според него подозренията са напълно безпочвени и целта е да се петни името на БФС.

Дълбоко обиден съм на това, което се случва в медиите от доста време. Отправят се обвинения, в които няма нищо. Най-важното, което искам да обясня, е следното. Говори се, че 75 лв. е било скъпо, но отварям скоба - в тези 75 лв. не влизат само спане и храна, а и медицинско обслужване, контролни мачове, съдийство, извозване, тренировки. Качеството на храната също е важно. Цената, която сме постигнали, е добра и туроператорската фирма си е свършила добре работата. Дълбоко съм обиден от ситуацията. Една медия хвърля върху нас кал. Сигурен съм, че никой от нас не е направил нещо грешно. Ще се боря до край да изчистя името ни, коментира Костадинов. На въпроса дали е притеснен от проверките на МВР в БФС, Костадинов отговори: Притеснение нямам никакво, защото знам какво съм правил.

Пресконференцията съвпадна с повторно нахлуване на органите на реда в сградата на БФС. Изпълнителният директор на централата Борислав Попов обясни причината: Провеждаме пресконференцията в малко неочаквана ситуация. Преди нея получихме едно съобщение от Софийски районен съд. Дадено е съгласие да се извърши проверка на документи, които не са описани. В тази връзка в момента горе, полицията и колегите от футболния съюз, подготвят необходимите документи. Една част от тях сме ги подготвили. Няма нищо страшно или неприятно. Не е хубаво това, което колегите преживяват, защото в БФС работят млади и интелигенти хора. Всички тези събития, които се случват, не са хубави за тяхната психика. Ако се разследват физически лица, ще се разбере какво са направили, коментира Попов.

Накрая ще бъде изготвен протокол, за да знаем какво е иззето. Предполагам, че и ММС ще отговори по някакъв начин. Не си спомням да е споменавано Министерството на младежта и спорта в разследването. Компетентно сме изхарчили парите на данъкоплатците. Оценката на УЕФА за проведеното Европейско първенство е отлична. Колегите ще поискат и нови квалификации. Това е реклама за България. Всички спортисти, които са дошли тук, си тръгват с добри спомени от България. Това е много важна дейност, която не трябва да се пренебрегва, допълни той.