В петък започва Евро 2020, но за съжаление националния ни отбор отново не е на форума. За последно България се класира на Евро 2004 на голям футболен форум. 

Единственото българско участие на шампионата ще е на съдиите Георги Кабаков и Мартин Маргаритов и двамата от Пловдив. 

Кабаков ще бъде сред четвъртите рефери на шампионата. Все още обаче няма яснота, на кои мачове ще бъде арбитърът. Той ще следи за коректния тон на резервната скамейка на двата отбора и ще вдига таблото със смените и допълнителното време. При контузия на главния съдия той ще го замени. 

Освен това Кабаков е и първа резерва и ако се случи контузия или някои от арбитрите даде положителен тест за коронавируса именно пловдивчанинът ще е първи избор да го замести. 

Мартин Маргаритов може и да не бъде съдия на шампионата. Той е сред резервните асистент съдии. Ако се стигне до контузия или положителен тест за коронавирус на някой от асистентите Маргаритов ще заеме нейното място. 

За последно български съдия имаше на Евро 2000, когато основен асистент беше Иван Леков. На Евро 1996 за последно Атанас Узунов беше главен арбитър на срещи от шампионата. Пловдивският съдия ръководи срещата Швейцария - Нидерландия 0:2 на 13 юни 1996г.

Евро 2020 ще е първото европейско първенство, на което ще се използва системата ВАР, за което бяха ангажирани и още допълнителни съдии. 

Общо 19 ще са основните съдии на шампионата, а шест ще бъдат четвъртите рефери и резерви на основния съдийски състав.