Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) се наложи с 2:1 над Нефтохимик (Бургас) в среща от 14-ия кръг на Втора лига. Двубоят се игра на "Футболен комплекс Ботев 1912".

Двата тима направиха здрав мач, а "канарчетата" създадоха повече положения и заслужено се поздравиха с успеха. Гостите, въпреки проблемите си, защитиха името и традициите на отбора си и дадоха сериозен отпор на "жълто-черните".

В 6-ата минута Мите Цикарски засече центриране отдясно, но ударът му с глава бе неточен. 2 минути по-късно Стефан Попов се озова на отлична позиция в наказателното поле и стреля, вратарят изби и топката се спря в страничната греда.

Последваха две опасни центрирания пред вратата на Ботев, но отбраната на пловдивчани се справи. В 28-ата минута Християн Славков спаси далечен удар.

"Канарчетата" отговориха със силен, но неточен удар на Димитър Пройчев от 20 метра. Секунди по-късно Мите Цикарски сложи топката на главата на Иван Василев, но нападателят от отлично положение на няколко метра от вратата стреля в аут.

Така се стигна до 38-ата минута, в която "жълто-черните" поведоха. Стефан Попов пробва шут от фаул, топката рикошира в стената и се върна в халфа, който центрира отлично, а Мартин Христов се извиси над всички и с глава прониза вратаря за 1:0. Няколко минути по-късно Христов се отчете и с решителна изява в защита, предотвратявайки сигурен гол.

Второто полувреме бе с по-малко положения, а двата тима се вкопчиха в здрава битка. В 53-ата минута Иван Василев пусна към Никола Гелин, който остана очи в очи с вратаря, но стражът скъси ъгъла и последвалия удар бе неточен.

В 64-ата минута завърналият се след контузия Емил Колев стреля неточно от добра позиция в наказателното поле. 3 минути по-късно гостите изравниха с бомбен удар на Даниел Георгиев, който от над 25 метра прати топката под напречната греда за 1:1.

В 73-ата минута "канарчетата" имаха основателни претенции за дузпа за нарушение срещу Даниел Гичев, но главният съдия подмина ситуацията. 2 минути по-късно активният Мите Цикарски остана сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее и стреля в тялото му.

Натискът на пловдивчани даде нужния резултат в 85-ата минута, а в герой за ботевистите се превърна роденият през 2004 година Даниел Гичев. Вратарят на гостите сбърка и подари топката на Иван Василев, нападателят подаде към Даниел Гичев и талантливият халф с удар между краката на вратаря донесе успеха на Ботев.

 

Ботев 2: Християн Славков, Мите Цикарски, Мартин Христов, Благовест Данчев, Иван Василев, Никола Гелин, Атанас Чернев, Димитър Пройчев, Димитър Балинов, Юсеин Касов, Стефан Попов

Нефтохимик: Марин Орлинов, Оливе Кентин, Димо Славов, Матея Баюнович, Делян Иванов, Сибил Карагьозов, Даниел Георгиев,  Даниел Иванов, Калоян Стефанов, Михаил Каменов, Димитър Законов