Легендата Димитър Пенев винаги е страхотен събеседник. Най-добрият треньор на България за ХХ век коментира пред БНТ Конгреса на БФС и преизбирането на Борислав Михайлов за президент, но отново го направи в неповторимия си стил.

Според Пената новите времена изискват нов тип управление. Той добави, че не е бил поканен на Конгреса.

"Бях неутрален в този ден и момент, защото нямах покана. И с двамата съм работил. Късно е да казваме кой е виновен за състоянието на футбола. В това време, в което навлизаме в алеята на виновните, трябва да се погледне към миналото, годините, да направим сравнение със съседите", каза Стратега.

"Смятам, че Боби Михайлов можеше да отстъпи и да поеме другото поколение, защото все пак много нови неща, нови промени има в спорта и футбола. Можеше да има лека промяна. Всеки един водещ ръководител, който е в спорта, знаем, че има големи амбиции. Подкрепата става бързо, а от другата страна са феновете и клубовете, които са в неясно отношение как ще поддържат своя клуб", продължи той.

"Не мисля, че трябва да наричаме това купуване на гласовете, защото има достатъчно магазини за купуване. За Димитър Бербатов това една добра спортна смелост. Той го има материала, но не го е минал като опит, да е бил месеци, година ръководна фигура, защото до скоро беше футболист. Може би трябваше да му се даде аванта, както се казва", каза Пената относно Бербатов и се изказа ласкаво за екипа на Бербо, в който бяха Мартин Петров и Стилиян Петров.

В отговор на въпрос дали е честитил победата на Михайлов, Пенев отговори в уникалния си стил - "Предадох на един от шофьорите, който е на Мишо Касабов, Жоро се казва. По него предадох поздравления за победата".

Той коментира и темите за ЦСКА и националния отбор, като за "червените" заяви шеговито, че имат толкова много титли, че могат да вземат една от миналото, а за селекцията на Ясен Петров бе категоричен, че винаги е имало материал откъм футболисти, но грешките са идвали от ръководните органи.