Започваме с положителното. Локомотив си спечели дербито с Ботев с по-организирана игра, добра тактика и търпение. Черно-белите по-добре знаеха за какво играят и как да го постигнат и трябва да бъдат поздравени за успеха в Коматево с 1:0. В рамките на три кръга отборът на Бруно Акрапович би като гост Лудогорец и Ботев  по 1:0. Няма значение как. Победите са си победи. Това е достойно за признание и уважение.

Сега основният въпрос е ще продължи ли войната между феновете и президента Христо Крушарски. Откакто тя започна, Локо навъртя три победи с голова разлика 5:0 – при две гостувания и едно домакинство. Ако това е рецептата за успех – добре. Ако не – логично е на Лаута да се замислят върху въпроса може ли да има победители в една такава война. По-скоро не. Победите се коват на терена.

Проблемите на Ботев се видяха за пореден път – за тях старши треньорът Николай Киров алармира още в началото на първенството. За да има качество, трябва и количество, а такова при жълто-черните в момента липсва. При това положение – отсъствието само на един нападател, какъвто е Стивън Петков, оказва огромно влияние, особено в домакински мач. А не би трябвало да бъде така. Разбира се, всички са наясно с основния приоритет – стадион „Христо Ботев“. Но от друга страна се вижда, че без селекция не става. А пълноценна такава в Ботев през лятото не бе направена.

Най-негативното оставяме за финал. Пловдивското дерби винаги е носило огромен заряд и енергия, дори когато двата отбора са се борили да не изпаднат. Дори когато единият, другият или и двата са били много далеч от истината, от най-добрата си форма, от присъствието на звезди в селекциите си, които са пленявали поколения фенове с уменията си. Дори когато на терена играта не се е получавала, налице винаги е била онази тръпка, която през годините издигна този мач до номер 1 на България. В Коматево не беше така. Тръпката я нямаше. Нямаше футбол, нямаше голови положения, нямаше емоции, нямаше атракции. Борбата и битката се изчерпаха с няколко груби и нескопосани нарушения – плод на безсилие. Снощи дербито определено издишаше.

фотограф:Георги Василев