В един от най-добрите мачове от началото на Евро 2020 Белгия победи Дания след обрат с 2:1. Двубоят беше доста емоционален, защото беше първият за Дания след случилото се с Кристиан Ериксен в събота. Ериксен получи сърдечен арест по време на двубоя с Финландия и беше спасен. 

Дания стартира ударно и откри резултата още във втората минута. Денайер сгреши при изнасянето Хойберг успя да изведе чудесно Юсуф Поулсен, който откри резултата.

В 10-а минута мачът беше прекъснат и целият стадион и футболистите с аплодисменти поздравиха Кристиан Ериксен. Ериксен се възстановява в болницата в Копенхаген.

На полувремето за първи път на Евро 2020 се появи Кевин Де Бройне, който се контузи във финала в Шампионската лига и пропусна първия мач на белгийците. 

В 55-та минута след страхотна атака на белгийците преминала през Лукаку, Де Бройне и завършена от Торган Азар се стигна до изравняване на резултата. 

В 70-та минута Белгия стигна до пълен обрат, Еден Азар пусна към Де Бройне, който със страхотен удар от границата наказателното поле направи 2:1 и класира тима за осминафиналите. 

Дания ще има последен шанс за класиране в последния си мач срещу Русия, но дори и победа може и да не стигне на датчаните. Белгия пък ще играе с Финландия в последната си среща. 

След първите два мача Белгия е с 6 точки, Русия и Финландия с по три, а Дания е без спечелена точка.