Старши треньорът на Каляри Клаудио Раниери си тръгва, съобщиха от клуба. Очаква се 72-годишният специалист да сложи край на кариерата си и да излезе в заслужена почивка.

Раниери успя да остави Каляри в елита на италианското първенство и през следващата кампания. В предпоследния кръг от сезона тимът от Сардиния победи като гост Сасуоло с 2:0, което донесе голяма радост сред близо 4000 фена, които бяха пропътували голямо разстояние.

Раниери имаше договор с Каляри за още една година, но двете страни са се разбрали за предсрочното му прекратяване. Специалистът заложи на състав от млади футболисти, които оправдаха очакванията му.

Това беше втори период на Раниери начело на Каляри. И при първия си престой между 1988 и 1991 година, и сега, той успя да спечели промоция за Серия “А”.

Най-голямото постижение на италианеца, безспорно, е спечелването на титлата в Англия с Лестър през 2016 година. Постижението се счита не само за най-голямата сензация в историята на футбола.

През кариера си той е водил още отбори Наполи, Фиорентина, Валенсия, Атлетико Мадрид, Челси, Парма, Ювентус, Рома, Интер, Нант, Фулъм, Сампдория и Уотфорд, както и националния тим на Гърция.