Черно море победи ЦСКА с 1:0 като гост в директния мач за второто място в родния елит. Варненци спечелиха сребърните медали и си осигуриха директно място за евротурнирите в турнира Лигата на конференциите. ЦСКА пък ще трябва да играе бараж за класиране в евротурнирите срещу ЦСКА 1948 или Арда.

Самият мач не предложи много интересни моменти през първата част.

Второто полувреме обаче беше доста драматично. 

В 50-та минута вратарят на ЦСКА Бусато опита да поправи грешка на Санянг, но вместо това игра с ръка извън пеналта и фаулира бразилеца Жуниор. Съвсем логично съдията Георги Кабаков изгони с директен червен картон Бусато и ЦСКА остана с човек по-малко. Сиутацията с бразилеца обаче беше тежка и той беше откаран с линейка в болницата.

Бедите за домакините от ситуцията бяха двойни, защото те получиха и гол. След изпълнението на фаула Атанас Илиев стреля към вратата на влезлият само секунди преди това Димитър Евтимов, който изби, но при добавката Пабло Гарсия не сгреши и вкара за 0:1. 

В 63-та минута ЦСКА получи дузпа, след като Тибо Вион беше фаулиран от Живко Атанасов. До дузпа обаче не се стигна, защото се оказа, че малко преди ситуацията е имало засада и наказателният удар беше отменен. 

Така с победата Черно море събра 72 точки, а ЦСКА е трети с 67 и вече варненци са недостижими за "армейците". 

В последния кръг варненци приемат Крумовград, а ЦСКА гостува на Локомотив, но и двата мача са без значение. 

Освен историческите сребърни медали Черно море си осигуриха и участие в Лигата на конференциите. ЦСКА пък ще трябва да играе бараж за Европа на 31 май срещу ЦСКА 1948 или Арда, а мачът ще е в София на националния стадион.