Челси срази Тотнъм с 2:0 на Стамфорд Бридж в  лондонското дерби от междинния кръг в Премиър Лийг. Така сините успяха да се вдигнат след последните неудачи и да зарадват феновете си с добра игра и хубава победа. Маурицио Сари остави Кепа Арисабалага на резервната скамейка след отказа му да бъде сменен в края на финала за Купата на Лигата. Като титуляр излезе Вили Кабайеро и се справи отлично. Играчите на Челси играха агресивно и уверено за първи път от доста време и останаха близо до четвъртото място. Те са шести, изостават с три точки от четвъртия Арсенал, но са изиграли мач по-малко.  Мечтите на Тотнъм за титла пък съвсем се изпариха, като “шпорите” вече изостават на девет точки от лидера Ливърпул.

Още в шестата минута домакините можеха да открият резултата, но след удар на Игуаин топката се удари в гредата. Малко преди почивката и гостите удариха греда, след страхотен удар на Хари Уинкс от дистанция.

В 57-ата минута Педро получи топката от Аспиликуета, навлезе в наказателното поле и заби топката в мрежата през краката на Лорис за 1:0. Играчите на Тотнъм се втурнаха да изравняват, но не успяха да стигнат до чисти положения. Шест минути преди края Трипиър сложи край на интригата. Бранителят се опита да върне топката към Лорис, но я прати далеч извън обсега му и си отбеляза автогол.

Другите резултати: Арсенал - Борнемут 5:1, Саутхямптън - Фулъм 2:0, Кристъл Палас - Манчестър Юн 1:3, Ливърпул - Уотфорд 5:0, Манчестър Сити - Уест Хям 1:0.