Собственикът на ФК Челси Роман Абрамович стана обект на санкции от правителството на Обединеното кралство като част от отговора на руската инвазия в Украйна. Той е един от седемте олигарси, които ще попаднат под нови санкции, включително замразяване на активите и забрани за пътуване. От отбора излязоха с официална позиция на сайта си и обясниха какво смятат да правят оттук насетне.

"Футболен клуб Челси беше уведомен, че собственикът му Роман Абрамович е бил санкциониран от правителството на Обединеното кралство. Поради факта, че г-н Абрамович е стопроцентов собственик на футболния отбор, Челси ще бъде обект на същите санкции като него", пишат от клуба.

Отбелязва, се, че правителството на Обединеното кралство е издало общ лиценз, който позволява на Челси да продължи определени дейности.

"Ще играем мачовете на мъжкия и женски си отбор днес, съответно срещу Норич и Уест Хем. Възнамеряваме да участваме в дискусии с правителството на Обединеното кралство относно обхвата на лиценза. Това ще включва търсене на разрешение за неговата промяна, за да се позволи на клуба да работи възможно най-нормално. Ще търсим и насоки от правителството на Обединеното кралство относно въздействието на тези мерки върху фондация Челси и нейната важна работа в нашите общности", пишат още от клуба.