Челси и Реал Мадрид се изправят един срещу друг в първи полуфинал в Шампионската лига. Мачът е днес на клубната база на Реал Мадрид "Алфредо Ди Стефано" от 22:00ч.

Двата отбора не са се срещали от 23 години, тогава Челси победи с 1:0 Реал и спечели Суперкупата на УЕФА. Двата тима са се срещали и през 1971г. в несъществуващия вече турнир за Купата на носители на купи. Челси побеждава като гост в Мадрид с 2:1, а в Лондон срещата завършва 1:1.

Двубоят беше под въпрос, защото УЕФА беше заплашила Реал Мадрид, че може да няма мач, защото Реал все още иска да има Суперлига. Въпреки това от централата признаха, че няма как да Реал да бъдат спрени от участие сега, защото има сериозни неустойки за телевизионните права. Въпреки това централата заплаши, че Реал Мадрид, Барселона и Ювентус могат да бъдат извадени от евротурнирите през следващия сезон. Трите тима и Милан все още не са излезли официално от Суперлигата. 

На фона на тези драми двата отбора се борят сериозно и в първенството. Челси продължава борбата за топ 4 и класиране в Шампионската лига през следващия сезон. Тимът спечели през уикенда с 1:0 срещу Уест Хям и записа много важен успех в битката за топ 4 и вече е на четвъртото място и води с три точки пред Уест Хям. 

Реал Мадрид се бори за титлата в Испания, но през уикенда направи грешна стъпка и не успя да победи Бетис - 0:0. Мадричани са на две точки от лидера Атлетико Мадрид - 73 точки на 71 точки. 

Съдия на двубоя ще е Дани Маккели от Нидерландия.

Реваншът е на 5 май в Лондон.