Челси посреща Барселона в гвоздея от осминафиналите в Шампионската лига тази вечер в 21.45 часа. Шоуто на „Стамфорд бридж“ обещава да бъде пълно, още повече че двата отбора имат стари сметки за уреждане. След 2000 година Барса и Челси имат общо 12 сблъсъка в турнира, като само два от тях са били в груповата фаза, а всички останали – в елиминациите.

Безспорно сред най-паметните от тях е последният - от сезон 2011/12, когато Челси продължи след 1:0 на "Стамфорд Бридж" и 2:2 на "Камп Ноу" и впоследствие стана и европейски клубен шампион след победа на финала срещу Байерн. От тогавашния състав на Барса Педро Родригес и Сеск Фабрегас вече са в състава на "сините" от Лондон.

Емблематичен бе и сблъсъкът през 2009 година. Тогава двата отбора отново бяха съперници на полуфиналите и първият мач завърши 0:0. На реванша в Англия Челси поведе и вече се виждаше на финала, но гол на Андрес Иниеста в добавеното време донесе крайния успех на Барса. Преди това Челси основателно претендираше за неотсъдена дузпа.

В другия мач тази вечер се очаква Байерн да не срещне особени проблеми при домакинството си на Бешикташ.