Президентът на УЕФА Александър Чеферин направи интересно изказване по време на Конгреса на УЕФА. Той намекна, че може да прости на английските клубове за участието им в Суперлигата, ако те се откажат от новия формат и се завърнат в Шампионската лига. 

Чеферин обаче не спомена нищо за отборите от Италия и Испания. Той е бесен най-вече на Ювентус и Реал Мадрид и техните президенти Аниели и Перес, които са в основата на турнира. Чеферин каза, че е разочарован и от Манчестър Юнайтед вчера, но днес явно е променил мнението си. 

"Бих искал да се обърна към собствениците на някои английски клубове. Господа, вие направихте огромна грешка. Някои хора ще кажат, че това е алчност, а други - че е надменност, арогантност или тотална игнорантност по отношение на английската футболна култура. Всъщност, това няма значение. Това, което е важно, е, че все още има време да промените решението си. Всеки прави грешки. Английските фенове заслужават да поправите тази грешка. Те заслужават уважение. Вразумете се! Не заради любовта към футбола, защото си представям, че някои от вас нямат много от нея, а заради уважение към тези, които дават всичко от себе си, за да отидат на стадиона и да подкрепят своя отбор", заяви Чеферин.

"За някои клубове феновете станаха консуматори и потребители, а състезанията - продукти. Егоизмът замени солидарността. Парите станаха по-важни от славата, алчността - по-важна от лоялността, а облагите - по-важни от страстта. Футболът не принадлежи на никого. Или по-скоро той принадлежи на всички, защото футболът е част от нашето наследство. Не е задължително настоящите велики клубове да са били такива и в миналото. Нито има гаранция, че ще бъдат велики и в бъдеще. Те трябва да осъзнаят, че ако днес са европейски гиганти, част от заслугата за това е на УЕФА. Футболът е динамичен и непредсказуем. Това го прави толкова велика игра. Европейските турнири се нуждаят от истории на отбори като Аталанта, Селтик, Рейнджърс, Галатасарай и Динамо Загреб. Имаме нужда от тези клубове, за да знаят хората, че всичко е възможно и че всеки има шанс. Трябва да поддържаме мечтите живи", каза още той.