Ботев излиза срещу арменския Пюник (Ереван) в последната си контролна среща от лагера в Алания. Двубоят е днес следобед от 16:00 часа българско време на спортния комплекс „Голд Сити“, в който и двата отбора са отседнали по време на своята подготовка. Наставникът на „жълто-черните“ Николай Киров няма да може да разчита на двама от своите футболисти в заключителната проверка. Това са бразилците Густаво Афонсо и Фелипе Бризола, които пропускат мача заради мускулни травми.

Състоянието на Густаво е по-тежко от това на неговия сънародник. Полузащитникът получи разтежение на задния бедрен мускул по време на контролата с Монтана и ще се възстановява поне до края на следващата седмица. Травмата на Бризола е по-лека и се очаква той да се завърне в основната група още при подновяването на тренировките в Пловдив. Всички останали в лагера на „канарчетата“ са на разположение за срещата с арменците. В събота преди обед отборът потегля обратния път за Пловдив, където във вторник ще поднови тренировки.

Представителният тим на Локомотив ще изиграе днес втората си контрола на лагера в Анталия. Възпитаниците на Бруно Акрапович ще премерят сили с чешкия Баник (Острава). Началният час на срещата е 14:30 часа българско време.