Изпълнителният директор на Локомотив (София) Бойчо Величков заяви, че се е опитал да предотврати ексцесиите в стадиона в "Надежда" на мача с Хебър. Припомняме, че се получиха ексцесии по трибуните, а братът на президента на Хебър е бил бит. След това Величков бе арестуван за побоя и му бе повдигнато обвинение. Ето гледната точка на шефа на Локо Сф:

Искам да разкажа от самото начало какво се получи и защо. В началото нищо не предвещаваше, че ще има такова напрежение. Проведохме един приятелски разговор с президента на Хебър, какъвто трябва да бъде. Самата среща до последните минути беше нормално. Проблемът стана, когато гостите изравниха. Израдваха се, което е съвсем нормално. Възможно е да е имало реплики, аз не съм чул, но после ми се казва, че е имало реплики. Явно е, че на част от нашата публика не се е харесало. В един момент забелязах, че се качват все повече хора. Видях, че ескалира ситуацията, а с моя син се опитахме да ги приберем, за да не стане нещо по-сериозно, започна Величков пред Sportal.bg.

Трябва да подчертая, че не съм удрял брата на президента. Въобще не съм го докосвал. Цялата неразбория и удари се получава на паркинга на стадиона. Няколко от нашите фенове наистина удрят брата на президента на Хебър. Нещо, което е грозно. Разбирам тяхната реакция. Това е недопустимо. Излиза, че аз съм главният човек, който се е опитал да направи цялата тази простотия, цялата вина се хвърля върху мен, но има доста свидетели, камерите също са записали, че не е вярно”, добави още той.

Единственото, което мога да кажа е, че аз бях човекът, който искаше да предотврати това нещо. Долу има камери, няма камери във ВИП ложата. Има доста снимков материал. Там се вижда. Имаме камери долу. От полицията ги иззеха. Има двама-трима, които са с маски. По тази причина не може да се покаже виновникът. Беше най-лесно аз да бъда този. Не мога да си обясня за какво бях обвинен, коментира още Величков.

Очаквам сурови наказания. Такова нещо не трябва да се допуска. Не е приятно и наистина е срамно, но не мога аз да съм човекът, който носи цялата вина, завърши директорът на “железничарите”.

МВР потвърди ареста на легенда на Локо Сф, повдигнато му е обвинениеБойчо Величков твърди, че не е провокирал побоищата на мача с Хебър, а се опитал да ги спре

Шефът на фенклуба на Локо Сф със своя версия за скандалите на мача с ХебърУдариха сина на Бойчо Величков в корема, твърди Румен Първанов