Лудогорец показа, че си е научил урока и взе реванш от Ференцварош за отпадането си в квалификациите за Шампионската лига. Орлите сразиха унгарския гранд като гости с 3:0 в Лига Европа с три красиви гола. В герой на мача се превърна Рафаел Форстър, който вкара два гола, първият от които - истински шедьовър. Цяло второ полувреме българският шампион игра с човек по-малко. Независимо от това Лудогорец показа, че е по-класният тим и във втори пореден мач в Лига Европа напомня за най-добрите си дни с организирана, агресивна, бърза, раздвижена и атрактивна игра. С втората си победа родният първенец е едноличен лидер в групата и с отлични изходни позиции да продължи на елиминациите.

Двубоят започна отлично за орлите, които откриха още в 39-та секунда. Антон Недялков бе изведен отлявоь, центрира перфектно с външен фалц и връхлитащият Лукоки засече от въздуха в мрежата. домакините опитаха да наложат натиск, но контрите на българския тим носеха по-голяма опасност, а Кешерю, Вандерсон и Анисе пропуснаха отлични положения за гол. В 40-тата минута Форстрът вкара феноменален гол след директен шут с левачката от пряк свободен удар от 30 метра. Топката полетя като снаряд и прониза горния десен ъгъл на вратата. Малко след това Григоре бе изгонен за втори жълт картон и Лудогорец остана с човек по-малко.

След почивката Ференцварош натисна и създаде няколко ситуации пред вратата на Пламен Илиев, отрази удари на нападателите на домакините. Най-чистото положение дойде в 55-ата минута, когато Нгуен финтира защитник, стреля технично, Илиев изби, а добавката на Исаел прелят високо над гредата. В 64-та минута Форстърт вкара втория си гол в мача, след като засече технично с глава центриране от корнер отляво.

В другия мач от Група H Еспаньол победи като гост ЦСКА Москва с 2:0. На 24 октомври от 19.55 часа Лудогорец посреща Еспаньол, а ЦСКА приема Ференцварош. В класирането начело е Лудогорец с 6 т. и голова разлика 8:1, пред Еспаньол с 4, Ференцварош с 1 и ЦСКА Москва с 0.