Бившият треньор на Локомотив Пд Илиан Илиев, се завърна начело на Черно море. Специалистът извърши чудеса начело на Верея през есенния полусезон, но тимът от старозагорския квартал Кольо Ганчево е в остра финансова криза, което е наложило раздялата по взаимно съгласие. Досегашният наставник на моряците Емануел Луканов пък ще продължи работата си като директор на ДЮШ.

Това ще е втори престой на Илиан начело на Черно море, след като именно на "Тича" започна не само професионалната му кариера като футболист, но и като треньор. Участникът на Мондиал'98 във Франция ръководи "моряците" в периода 2004-2006 година, след което работи последователно в Бероe на два пъти (2006-2007, 2008-2012), Левски (2012-2013), анголския Интерклуб (2014-2015), Локомотив (Пловдив) (2016) и Верея, където бе за последно.

Безспорно, най-големия си успех специалистът постигна под Аязмото, след като през 2010 година спечели Купата на България. Няколко месеца по-късно Илиев бе избран и за номер 1 сред колегите си в "А" група. Тази есен пък воденият от него и раздиран междувременно от финансови проблеми състав на Верея бе хитът в Първа лига.

Тимът от "Трейс Арена" записа цели девет победи, включително и такива над Левски и Лудогорец у дома, за да зимува на шестото място в класирането с аванс от шест точки пред седмия в подреждането, който, по ирония на съдбата, е именно новият-стар клуб на варненеца. От Верея изказаха благодарности на Илиан Илиев за свършената работа.