Бившата звезда на Ювентус Дарко Ковачевич е оцелял при опит за убийство в Атина. Покушението е станало снощи в предградието на гръцката столица Глифада. Непознат човек е стрелял по Ковачевич пред дома му в момента, в който сърбинът е излизал от автомобила си.

Бившият футболист е уцелен с куршум в крака, но няма сериозни наранявания. На мястото на инцидента бързо е пристигнала линейка, която го е откарала в болница. Ковачевич вече е разпитан от полицията, а гръцките медии цитират първите му думи: “Видях човек, който излезе от кола с пистолет в ръка и тръгна към мен. Когато стреля, инстинктивно се хвърлих надясно. След това видях как той побягна, качи се в автомобила и изчезна”.

От полицията вече са претърсили района около дома на Ковачевич. Специално обучени полицейски кучета също помогат в търсенето на следи от извършителя на покушението. На около 700 метра от мястото на стрелбата е бил намерен запален автомобилът, с който стрелецът е избягал. Возилото е регистрирано като крадено, пише sportal.bg.

Предполага се, че стрелецът е имал съучастник, който го е чакал в колата. Полицията смята, че атаката срещу Ковачевич е била подготвяна дълго време и извършителите са били наясно точно кога той ще се появи пред дома си. Според гръцките медии полицията работи и върху версия, че опитът за убийство не е свързан с футболната дейност на Ковачевич.

Дарко Ковачевич е роден на 18 ноември 1973 година. Юноша е на Раднички (Ковин), а професионалната му кариера преминава през Пролетер (Зреняинн), Цървена звезда, Шефилд Уензди, Реал Сосиедад, Ювентус, Лацио и Олимпиакос. Има 59 мача и 10 гола за националния отбор на Сърбия. След като се отказа от футбола, за кратко беше главен скаут, а след това и спортен директор на гранда от Пирея. По-късно заемаше и ръководен пост в сръбската федерация, но се оттегли в средата на миналата година.