Звездата на българския футбол Димитър Бербатов идва под тепетата за премиерата на биографичната си книга „По моя начин“ на 3 декември от 18 часа в книжарница Сиела в Мол Пловдив. Гостуването на бившия нападател на ЦСКА, Манчестър Юнайтед и националния отбор на България е част от голямото турне, което реализира за представянето на книгата, пише PlovdivTime.bg.

Хиляди фенове се редяха на опашка, за да получат автограф и да се срещнат с идола си. Турнето на The #D9Book  ще завърши в Пловдив. В средата на месец декември събитията за 2018 година ще приключат със среща със студенти в Софийския университет.

В „По моя начин” Димитър Бербатов разказва не само футболни, но и житейски истории, без задължителен хепиенд – с надеждата всеки да разпознае себе си и да намери своя път към успеха. В 500 страници оживява историята на едно обикновено момче от малък град, което успява да изкатери „футболния Еверест”. Написана честно и неподправено, официалната автобиография (в съавторство с Найден Тодоров и Димитрина Ходжева), не спестява нищо и проследява както успехите, така и най-тежките моменти от живота на Димитър. Изданието съдържа над 70 снимки, включително и непубликувани до момента, от личния архив на футболиста, а автор на предговора е самият сър Алекс Фъргюсън.

Димитър Бербатов е един от най-успешните български футболисти заедно с феноменалния пловдивчанин Христо Стоичков. В славната си спортна кариера Берба спечели класацията за футболист №1 на България рекордните седем пъти. Той е рекордьор по голове в националния ни отбор. Той бе звезда в отборите на ЦСКА, Байер Леверкузен, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Фулъм, Монако.  Двукратен шампион на Англия е с Манчестър Юнайтед.

Почитателите му знаят, че освен умения на терена, той се слави и като добър художник. От години футболистът движи делата на фондацията „Димитър Бербатов“, която помага и популяризира талантливи български деца.