Димитър Бербатов категорично отхвърли идеята да работи заедно с Борислав Михайлов в ръководството на Българския футболен съюз. По-рано днес президентът на БФС отправи това предложение към Бербатов, след като постигна минимална победа над него в извънредния конгрес на централата на 12 октомври.

Днес Бербатов присъства на откриването на детския футболен център Sofia Football Lab, след което отново коментира темата за изминалия конгрес. "Няколко неща не са много важни. Първото е, че все още в Търговския регистър не е заявено новото ръководство на българския футбол, което е странно, защото трябва да започне да се ръководи футболът, да свикват Изпълкоми, да се взимат решения. Няма протокол от самото заседание, отборите трябва да го изискат, за да видят какво става. Ако в този протокол не е записано това, което вие чухте на запис, а именно, че водещият на конгреса каза 483 присъстващи, за да се вземат важните решения са нужни 242 гласа и както пише в Устава на БФС, които някои хора го цитират като библия, но не го спазват, мнозинството се определя от присъстващите. Ако в протокола не е записано това, значи са го фалшифицирали, чисто и просто", сподели Бербатов, който потвърди, че той и екипът ще оспорват в съда избора на Михайлов.

"Това не може да се случи никога, по простата причина, че аз имам хора, с които искам да работя. Различни поколения сме, начините на мислене са съвсем различни, вижданията за някои неща са тотално различни, така че това не може да се коментира, това никога не може да се случи", каза голмайстор номер 1 в историята на България относно предложението на Михайлов за съвместна работа.

Бербатов отказа да коментира обвиненията на Йордан Лечков и Венцеслав Стефанов, че представители на клубове са получавали сериозни суми, за да гласуват за него на конгреса. "Даже не намирам думи да коментирам тези пошли приказки, които са прийоми на тези хора. Оставам ги без коментар", заяви той.