Белгия победи с 3:0 срещу Русия в първия си мач от група В на Евро 2020. Срещата се проведе в Санкт Петербург. Лукаку откри резултата в 10-ата минута, а в 34-ата Тома Мюние удвои аванса на белгийците. Малко преди края нападателят на Интер се разписа за крайното 3:0.
 
В 10-ата минута Лукаку даде преднина на Белгия. Мертенс бе оставен да напредне и да прати коженото кълбо към нападателя. Семьонов не се справи с центрирането, а Лукаку се завъртя и с прецизен изстрел прати топката в далечния ъгъл. Русия стигна до добра ситуация малко след това. След корнер Марио Фернандес стреля с глава, но не затрудни Тибо Куртоа. Малко по-късно Оздоев стреля, но покрай вратата. Белгия имаше шанс възможност да удвои своя аванс. Торган Азар получи отлично подаване от Лукаку, но вратарят Шунин излезе и скъси ъгъла, като отрази удара. В 34-ата минута Белгия поведе с 2:0. След центриране на Торган Азар вратарят на Русия не се намеси добре и само отклони топката към крака на Мюние, който я прати в мрежата.
 
След почивката отборът на Русия направи опит да се върне в срещата. Удар на Зобнин от границата на наказателното поле мина над вратата. Руснаците владееха топката повече в сравнение с първата част, но трябва да се отбележи, че Белгия намали темпото и остави инициативата на противника. В 88-ата минута Тома Мюние изведе Ромелу Лукаку, който се изстреля фронтално срещу вратата и простреля Шунин в близкия ъгъл за 3:0.