Барселона сложи край на черната си серия в Ел Класико и записа първа победа в дербито от 2019-а година. Тимът постигна един от най-големите си успехи в Мадрид и победи с 4:0 насред "Бернабеу". 

В 29-та минута Барселона откри, след като Усман Дембеле проби много добре и центрира към Обамеянг, а нападателя на каталунците засече с глава и откри резултата.

В 38-та минута Дембеле центриране от корнер, а Араухо засече с глава и удвои преднината на Барселона.

В 47-та минута резултатът стана класически, след като Обамеянг подаде с пета към Феран Торес, който от точката на дузпата прати топката неспасяемо във вратата на Куртоа.

Барса вкара и четвърти гол в 53-та минута, когато ролите се размениха Феран Торес изведе сам срещу Куртоа Обамеянг, който елегантно прехвърли вратаря на Реал за 4:0. Голът първоначално беше отменен заради засада, но след преглед с ВАР стана ясно, че попадението е редовно.

Това беше най-тежката загуба на Реал Мадрид в Ел Класико в Мадрид от 21 ноември 2015г., когато "кралете" отново загубиха с 0:4.

Въпреки победата Барселона е на третото място с 54 точки и няма почти никакви шансове за титлата в Ла Лига. Реал Мадрид е убедителен лидер с 66 точки.