Барселона загуби всякакви шансове за шампионската титла в Испания. Тимът загуби у дома с 1:2 от Селта и остави в борбата за трофея само Реал Мадрид и Атлетико Мадрид, които записаха победи днес.

Лионел Меси откри резултата в 28-та минута, Мина в 38-та изравни, а в 83-та минута и Ленгле беше изгонен за втори жълт картон. Мина в 89-та минута донесе шокиращата победа на Селта и изхвърли Барса от борбата за титлата. 

Реал Мадрид победи като гост Атлетик Билбао с 1:0. Начо в 68-та минута вкара единственото попадение, а Гарсия в 89-та минута беше изгонен с директен червен картон. 

Лидерът Атлетико Мадрид също срещна трудност, но успя да обърне и на победа от шампионската титла. Атлетико победи у дома с 2:1 Осасуна. Гостите поведоха в 76-та минута чрез Будимир. Ренан Лоди в 82-та минута изравни, а в 88-та минута Луис Суарес донесе успехът на мадричани.

Кръг преди края Атлетико Мадрид е лидер с 83 точки, а Реал Мадрид е на второто място с 81 точки, а Барселона остана на третото място със 76 точки и без шансове за титлата. 

В последния кръг Реал Мадрид е домакин на Виляреал, а Атлетико Мадрид гостува на Валядолид.