Барселона измъкна 1:1 като гост на Челси в първи осминафинален мач от Шампионската лига. По този начин каталунците взеха комфортен резултат преди реванша на Ноу Камп. Домакините играха много добре тактически и можеха да спечелят, но нелепа грешка в отбраната позволи на Барса да изравни.

Както се очакваше гостите имаха голямо предимство във владението на топката, но преди почивката по-чистите ситуации за гол имаше отборът на Челси. Лондончани два пъти разтресоха гредите чрез Вилиан със страховити шутове в 33-та минута и в 41-та минута. Малко след това Азар стреля опасно от воле над гредата.

През второто полувреме картината не се промени - Барса владееше топката, но Челси нападаше по-опасно. В 62-та минута Вилиан най-после успя да порази мрежата с прецизен удар покрай куп от играчи. В 75-та минута обаче Кристенсен сгреши едно подаване пред пеналта, Иниеста отне и върна към Меси, който бе безпощаден и вкара първия си гол от досегашните 13 мача срещу Челси в кариерата си.

В другата среща Байерн очаквано разби гостуващия Бешикташ с 5:0 и обезсмисли реванша. Мюлер и Левандовски вкараха по два гола за баварците, другото попадение бе дело на Кингсли Коман.