Шокиращата новина за създаването на футболна Суперлига от най-силните отбори в света прегря и социалните мрежи. Повечето мемета са насочени против създаването на подобен формат. Както е известно 12 от най-добрите и богати клубове в света обявиха създаването на Суперлигата, която УЕФА и ФИФА остро критикуваха лигата и обявиха, че ще извадят отборите от местните им първенства и ще забрани на футболистите на отборите, които са в лигата да участват на световни и европейски първенства. 

Руският футболен клуб Спартак Москва призова феновете на 12-те отбора да станат привърженици на спартаковци, ако си търсят нов отбор, който да подкрепят. 

Според друго меме финалът на Шампионската лига през 2024г. ще бъде между Бърнли и Валядоли. 

Бившият футболист на Арсенал и Манчестър Сити Бакари Саня написа, че повече няма да гледа футбол. 

Появиха се и два хаштага против създаването на лигата. #NoToSuperLeague и #SaveOurGame. 

Друго от меметата пък показва как Байерн Мюнхен и ПСЖ играят за 20-та поредна година във финала на Шампионската лига. 

Отборите от долните дивизии на Англия публикуваха в профилите си в Туитър, че обявяват, че няма да участват в новата Суперлига. 

Подигравки са насочени и към Арсенал и Тотнъм. Някои от меметата показват, че всички останали отбори ги чакат, за да ги победят. Друго меме показва, че Арсенал и Тотнъм ще бъдат Шефилд Юнайтед и Шалке, последните отбори в Англия и Германия, в новата Суперлига. 

Друго от мемета е топка, която е обвита в пари, която ще бъде новота топка на турнира, а химнът ще бъде песента на Pink Floyd - Money.

Като цяло мненията са много негативни и дори феновете на 12-те участващи отбора обявиха бойкоти на срещите от Суперлигата. Някои дори стигнаха до крайност и счупиха членските си карти. Други обявиха, че никога повече няма да бъдат фенове на този отбор.