България загуби от Катар след доста грешки

Националите не изиграха добър мач срещу домакина на Световното

Свят 26.03.2022 21:32 1295 0
България загуби от Катар след доста грешки

Мъжкият национален отбор по футбол загуби с 1:2 гостуването си на домакина на Световното първенство Катар в контрола, която се игра на стадиона в Ал Раян. 

Играчът на Ботев Тодор Неделев изигра своя мач номер 40 за националния отбор.

В 24-та минута Катар получи дузпа, след като Педро Мигел беше фаулиран от Божиков в наказателното поле. Съдията даде веднага дузпа, но наказателният удар се разгледа и на ВАР за потенциална засада за Катар. Такава обаче не беше установено и дузпата беше потвърдена. Афиф не остави шансове на Михайлов и откри резултата. 

България изравни в Неделев технично подаде към Малинов, който изведе много добре Десподов и играчът на Лудогорец с хубав удар не остави шансове на Баршам - 1:1. 

Неделев технично подаде на Малинов, който пусна топката между защитата на Катар и изведе добре Десподов, който стреля силно между краката на вратаря Баршам и топката спря в мрежата за 1:1.

В 75-та минута домакините отново излязоха напред в резултата. Вратарят Николай Михайлов сгреши и излезе неразчетено при центриране на фаул, Буалем Куки се възползва от това и с удар с глава донесе успеха на катарците. 

Националите ще изиграят още една контрола в Катар на 29 март срещу Хърватия. Мачовете са част от минитурнир, в който участва още и Словения, но българите няма да срещнат словенците. 

България: Николай Михайлов, Иван Турицов, Андреа Христов, Петко Христов, Васил Божиков, Кристиян Малинов, Георги Костадинов, Тодор Неделев, Кирил Десподов, Спас Делев, Мартин Минчев

Катар: Мешаал Баршам, Педро Корея, Мохамед Ваад, Тарек Салман, Али Асад, Акрам Афиф, Карим Будиаф, Хомам Ел Амин, Басам Ал Рави, Буалем Куки, Алмоес Али

 

Изпрати новина