Мъжкият национален отбор на България започва днес участието си на европейските квалификации с домакинство на Черна гора. Мачът започва от 19:00ч. в Разград. 

Националите не са се класирали от 20 години на голям футболен форум, а в групата освен България и Черна гора са Сърбия, Унгария и Литва. За Евро 2024 се класират първите два отбора в крайното класиране. Националите са и сред отборите с шансове за бараж чрез Лигата на нациите. Това може да стане ако България не се класира през нормалните квалификации, но ще трябва да чакаме и добро стечение на обстоятелствата и в другите групи, за да стигнем до баражите. 

Новият селекционер на националите за първи път ще води България в европейски квалификации. Кръстаич има два мача в Лигата на нациите и два в контроли. Любопитно е, че откакто дойде сърбина България няма загуба - три победи и едно равенство. 

Кръстаич имаше проблеми с контузени играчи под въпрос за двубоя ще Антон Недялков, който е с травма. Очаква се бранителят на Лудогорец да бъде сред резервите и да не започне като титуляр. Заради контузии отпаднаха Доминик Янков, Димо Кръстев и Илиян Стефанов. 

България и Черна гора ще играят за четвърти път в квалификации: 

Сблъсъците между България и Черна гора: От зрелищни битки до провали

Съдия на двубоя ще е азерът Алияр Агаев.

Вероятни състави: 

България: Даниел Наумов, Виктор Попов, Петко Христов, Валентин Антов, Пламен Гълъбов, Илия Груев, Илиян Илиев - младши, Филип Кръстев, Кирил Десподов, Радослав Кирилов, Спас Делев

Черна гора: Милан Миятович, Марко Вешович, Стефан Савич, Зарко Томашевич, Адам Марушич, Владимир Йовович, Александър Шкешич, Сеад Хакшабанович, Александър Молиевич, Стефан Йоветич, Стефан Могоша