Байерн (Мюнхен) няма да получи нищо за Ханзи Флик, ако той поеме Бундестима. Това стана ясно от изказване на вицепрезидента на Германския футболен съюз Райнер Кох. “Ние няма да плащаме за треньор, защото никога не сме го правили. А и не разполагаме с неограничен бюджет”, увери последният пред Sport1.

Флик има договор с баварците, но той поиска контрактът да бъде прекратен след края на сезона. Причината е, че Флик иска да има пълен контрол над трансферите в тима, нещо което не може да му бъде осигурен на този етап. 

От ръководството на Байерн искат да задържат Флик, като феновете започнаха подписка, която събра над 50 000 подписа за оставането на специалиста в Мюнхен. 

Въпреки това изглежда повече от сигурно, че Флик ще напусне и най-вероятно ще замени Йоги Льов начело на немския национален отбор. Льов, който имаше контракт с Германския футболн съюз до края на Мондиал 2022 ще напусне поста веднага след Евро 2020. 

Основен фаворит за заместник на Флик в Барселона е Юлиан Нагелсман, който води хита от последните няколко години РБ Лайпциг. От Лайпциг обаче няма да пуснат Нагелсман без неустойка, която е в размер на 30 млн. евро.