Байерн Мюнхен игра с 12 души по време на двубоя с Фрайбург. Шампионът на Германия спечели гостуването си с 4:1, но основната новина беше куриозният момент. 

Горецка откри в 58-та минута, а Петерсон в 63-та минута изравни. Гнабри вкара в 73-та минута, а в 82-та Коман направи 3:1. Забицер в последните секунди реализира за крайното 4:1. 

След третия гол на Коман обаче стана сериозно объркване, при което Байерн беше с 12 души на терена. 

Корентен Толисо трябваше да бъде сменен от Никлас Зюле, но се стигна до объркване и французинът не напусна. Така Байерн заигра с 12 души, което бързо беше установено. Последва спиране на играта за няколко минути, суетене и размисъл от рефера какво да прави при такава ситуация, но в крайна сметка не последва никаква санкция за нарушилия правилата тим, а играта беше подновена с Толисо вече извън игрището.

Все пак е възможно от Фрайбург да пуснат жалба, а най-вероятно и Германският футболен съюз ще се заеме със случая. Преиграване или служебна загуба са възможните варианти, защото това е нарушение на основно правило във футбола. 

Дори обаче Байерн да загуби служебно няма да има голяма промяна, защото и в момента баварците водят убедително на втория Борусия Дортмунд.