Байерн и Ливърпул излизат тази вечер в Мюнхен, за да разплетат възела в най-интригуващия сблъсък от осминафиналите в Шампионската лига. Първия двубой на Анфийлд не впечатли и завърши 0:0, но сега и двата отбора трябва да вкарват, място за сметки вече няма. Така че мачът обещава да бъде далеч по-интересен.

Байерн и Ливърпул имат по 5 европейски купи на шампионите, но спомените за последните им трофеи вече избледняват – този на баварците е от 2013 година, а на червените от Мърсисайд – от 2005 година. Домакините са в серия от 13 поредни победи в Германия и на пръв поглед изглеждат в по-добра форма. В последните си два мача вкараха общо 11 гола - 5:0 с Борусия (Мьонхенгладбах) и 6:0 срещу Волфсбург. Ливърпул сдаде първото място в Премиър Лийг на Манчестър Сити и има 2 равенства в последните си 5 мача.

Другият сблъсък тази вечер противопоставя Барселона и Лион, които също ще решават нещата след нулево равенство в първата среща, но шансовете на Меси и компания, естествено, са за предпочитане. И двата мача са от 22 часа българско време.