Австрия спечели с 3:1 срещу Северна Македония в първата си среща на Евро 2020. За Австрия това беше първа победа на европейско първенство от третото участие на страната на форума. Македонците пък дебютираха на шампионата, те заедно с Финландия играят за първи път на голям футболен форум. 

В 18-та минута Австрия откри резултата. Сабицер центрира в наказателното поле, където Щефан Лайнер успя да засече с крак и да вкара пъвия гол за австрийците на Евро 2020. 

В 22-та минута Саша Калайджич стреля, но вратарят Димитриевски улови. 

В 28-ата минута Северна Македония възстанови равенството при първата си по-сериозна възможност. Звездата на тима Горан Пандев се възползва от неразбирателство в защитата на Австрия, след което Даниел Бахман опита да изпревари нападателя и да улови топката, но не успя и за 37-годишният футболист остана лесната задача да вкара кълбото в опразнената мрежа.

В 64-та минута Арнаутович засече центриране с глава, но Димитриевски успя страхотно да избие.

В 78-та минута звездата на австрийците Давид Алаба центрира в наказателното поле, където Марсел Грегорич успя да засече и да изпревари вратаря Димитревски и отново изведе Австрия напред в резултата. 

Австрия реши двубоя в 90-та минута с трети гол. Марко Арнаутович беше изведен чудесно с пета от Лаймер, нападателят излезе сам срещу Димитриевски и реализира за крайното 3:1.

По късно днес е вторият мач от групата между Нидерландия и Украйна.

На 17 юни Северна Македония играе с Украйна в Букурещ, а Австрия ще играе срещу Нидерландия в Амстердам.