Арсенал взе комфортен аванс на Милан преди реванша в първия осминафинал на Лига Европа. Топчиите биха като гости с 2:0 и вече гледат към четвъртфиналите. Английският тим изкова успеха още до почивката, когато паднаха и двете попадения. 70 000 зрители на Сан Сиро станаха свидетели на загубата на любимците си.

Мачът започна с натиск на домакините, а Кутроне и Бонавентура пропуснаха добри ситуации да открият резултата. Арсенал се възползва от пропуските на съперника си и откри в 15-та минута. Мхитарян финтира Калабрия в наказателното поле и стреля, топката рикошира в десния крак на Бонучи, който се опита да блокира арменеца, и влезе в мрежата на Донарума. Попадението беше първо за пристигналия от Манчестър Юнайтед футболист, който нямаше гол в първите си седем мача за новия си клуб. Голът даде увереност на лондончани, които заиграха още по-добре. В даденото четири минутно продължение на първата част, Аарън Рамзи удари горната греда, а в последните секунди на полувремето, Месут Йозил изведе отлично уелския футболист, който преодоля Донарума за 0:2.

След почивката Милан натискаше, но бе обезверен от солидния аванс на артилеристите, които си тръгнаха със заслужена победа.