Фен на Челси е бил арестуван за расистки обиди към корейския нападател на Тотнъм Хюн-Мин Сон по време на лондонското дерби от 18-ия кръг на Премиър лийг, завършило 2:0 за гостуващия Челси, съобщава Sky Sports, цитирана от sportal.bg.

Новината е изненадваща на фона на скандала с Антонио Рюдигер от Челси, който беше обиждан от трибуната с привърженици на Тотнъм. Реферът задейства протокола за реакция в такива ситуации и дикторът на стадиона на три пъти призова тези фенове да преустановят това поведение и в крайна сметка не се стигна до прекратяване на мача. От Тотнъм обещаха пълно разследване на инцидента и пожизнена забрана за посещение на мачовете на отбора за провинилите се фенове. Известни на Острова футболни деятели пък настояха за намеса на правителството в борбата с расизма.

Междувременно стана ясно, че Сон ще пропусне следващите три мача на тима си след директния червен картон, който получи за удар в гърдите на Рюдигер. Това бе трето изгонване за корееца през календарната 2019 година.