Ботев завърши 0:0 като гост на Царско село в контрола, играна на комплекс "Царско село". Тйака бе сложен край на серията на жълто-черните от три поредни победи с по 1:0 в спарингите от лятната подготовка. Първата възможност бе за пловдивчани, но ударът на Балтанов не затрудни вратаря на домакините. те отвърнаха с шут на Балджийски, който стреля над гредата от фаул. В 32-ата минута Тодор Неделев опита шут от далечна дистанция, но топката попадна право в ръцете на вратаря Мартин Димитров, който е бивш състезател на Ботев.

В 58-ата минута удар на Светослав Диков след центриране от пряк свободен удар излезе в аут. В 61-ата Тейлон Кореа нахлу на скорост, но шутът му мина на сантиметри встрани от вратата. В 70-ата минута Божидар Кацаров с глава не успя да насочи топката в очертанията на вратата. Последваха силни минути за домакините, като Георги Минчев на два пъти не успя да преодолее вратаря на Ботев Георги Аргилашки. До края на мача обаче двата отбора не успяха да променят резултата, който си остана 0:0.

ЦАРСКО СЕЛО - БОТЕВ 0:0

БОТЕВ: Янко Георгиев, Филип Филипов, Кристиан Георгиев, Димитър Пиргов, Еберт Кардосо, Радослав Терзиев, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Кристиан Добрев, Антонио Вутов и Тейлон Кореа